Recenze

Chcete se s ostatními podělit o své zkušenosti s námi?
Napište nám svou recenzi.

M. Dörflerová (6.2.2023)
Tři týdny jsem trpěla jako pes. Bolesti ramen došly tak daleko, že jsem nemohla ani zvednout ruce, abych pověsila prádlo.
Vzpoměla jsem si však, že už jednou mi pomohli v Institutu RM na statku Bernard (tehdá problémy se sluchem- aplikovali mi asi 3 x ušní svíce s akupresurou a dočkala jsem se velkého zlepšení). Dnes jsem byla teprve potřetí na jednorázovém rašelinovém zábalu s masáží zad a hned jsem si objednala ještě dva termíny, protože už nyní zvedám ruce bez bolesti až nad hlavu. Institut RM chválím všude kudy chodim. Vřele doporučuji. Manželé Fojtíkovi jsou profíci. 

 

MŠ Krajková / J.Lukešová (2.2.2023)
Poslední den v lednu nás navštívili manželé Romana a Martin Fojtíkovi se svým krásným pořadem Eskymácké bubnování. Děti byly rozděleny do dvou skupin. Obě skupiny dětí při bubnování perfektně spolupracovaly, počáteční ostych brzy vystřídala radost z bubnování. Všem se nám bubnování moc líbilo a už teď víme, že ho zase zopakujeme na jaře na školní zahradě i s rodiči. Děkujeme moc .


Ája Šefrnová (18.1.2023)
Děkuji Romance a Martinovi z Institut RM nejen za péči o mé tělo, ale i mou duši.

Marie Novická (11.1.2023)
Hned po návštěvě Institutu RM jsme jeli dceře poděkovat. Netušili jsme totiž, že dárkové šeky které jsme od ní dostali nám přinesou takový zážitek. Dostali jsme opravdu dar odpočinku a regenerace. Hned jak jsme vešli byli jsme provedeni celým úchvatným prostorem Institutu RM. Vše nám bylo ukázáno a vysvětleno. Jaké procedury a kde se dělají a nejen to. Následovala masáž od pana Martina a k té řeknu jen jednu větu. Jezdím do lázní, ale tak krásnou masáž jsem ještě nikdy nezažila. Děkuji a vřele doporučuji.

Ilona Wolfová (10.1.2023)
Chodím do Institutu RM pravidelně od roku 2016 a jsem naprosto spokojená se vším. Vždy krásně upravené voňavé prostředí, vždy přívětivé milé chování obou masérů a v neposlední řadě vždy naprosto odborná kompletní péče co se týče procedur. A to po celou dobu co do Institutu chodím. Začalo to ajurvédským omlazujícím programem, který absolvovala na jaře i na podzim, pak zprovozněním lymfatického systému a následně preventivních prohlídek, pak asi dva roky nádherné ošetření japonskou masáží Shiatsu a nyní mám za sebou 25 suchých uhličitých obálek. Celá moje rodina vidí celkovou proměnu a dokonce i lékaři. A to jsem v invalidním důchodě kvůli bolestem zad. Díky Institutu RM již nyní celkem normálně žiji a spím celé noci. Děkuji za vše a vřele doporučuji každému kdo ve svém životě trpí.


Lucie (9.1.2023)
Dnešní gynekologická koupel spolu se svící úplný luxus. Jsem velice mile překvapená. Nádherný relax, uvolnění a navození

vnitřního klidu. Paní Romanka je úžasná, ten výklad u svíce - velice osobní a pravdivý. Měla by tohle absolvovat každá žena ❤️


Věra (20.12.2022)
Vánoční čchi-kung při svíčkách byla nepopsatelná akce především péči Románky a Martina. Nejen cvičení čchi-kung, ale i tanec, bubnování a malování mandaly bylo pohlazení na duši i těle. Škoda jen, že tato akce je jen jednou do roka, co mě se týká, absolvovala bych ji častěji, ale chápu zaměstnanost Románky i Martina a je neuvěřitelné, co tyto čisté duše dělají pro ostatní. RM institut všem doporučuji, hlavně, pokud se potřebují oprostit od všedních i zdravotních problémů, protože jak řekl jeden člen čchi-kung, musím sem chodit, protože tu nic nemusím 😉. Do nového roku přeji všem zdraví a čistou duši. Věra 💃


Jana (19.12.2022)
Sobotní vánoční setkání bylo moc pohodové a super... Bylo to pohlazení na duši, krásné setkání.. Moc se mě líbil sufijsky tanec a bubnování... Romana a Martin jsou andělé.. Je vidět, že vše dělají z láskou.. Všem moc doporučuji... Jana


Jana (18.12.2022)
Chtěla bych se s Vámi podělit že včerejší ho vánočního setkání.. Bylo to krásné pohlazení na duši, příjemná atmosféra... Sufijsky tanec a bubnování to je něco.. Přála bych to všem zažít 😉 A nesmím zapomenout na Romanu a Martina co vše pořádají, jsou to andělé.. Všem doporučuji návštěvu institutu a zacvičit si společně..


Jana (17.12.2022) 
Vánoční nejen čchi-kung v Institutu RM. Toto setkání bylo pohlazení po duši... 
Všem doporučuji. Romana a Martin jsou andělé.. 
Krasny zážitek. Děkuji

Dana Honková (5.12.2022) 
Romanky ruce a masáž je nadpřirozená. Peeling celého těla spojený se zábalem a masáží celého těla jsou pro mne nádherné lázničky. Miluji takové chvíle a děkuji.


Věra (1.12.2022) 
Úžasná oáza klidu a příjemných lidí, skvělé cvičení čchi-kung, kde se cítíte pohodově i když vám to ze začátku nejde, ale věřím že se vše, hlavně díky trpělivosti a osobnosti Romanky zlepší. 


Michaela (4.10.2022) 
Dobrý den p. Fojtíková, velmi děkuji jménem celé naší školky za další úžasné chvíle s Vámi. Vaše objetí a Vaše bubny zkrátka nemají konkurenci a to, jaké emoce vytváříte kolem sebe je neskutečné. Díky, díky, díky.


Petra Adamová (28.9.2022) maminka

Náš Péťa byl na letním dětském regeneračním programu 1.-5.8.2022. Bylo to úplně něco jiného, než jsem znala letní tábory. Péťa byl každý den nadšený, plný zážitků. Každý den byl jiný. Pro naše dítě to bylo 5 krásných nezapomenutelných dní. Dodnes vzpomíná na Martina (nej kámoš), Romanku a vykolejený vláček (ten byl 🔝😄). Vidíme, že to vše děláte srdecm ❤️💙 Příští rok se těšíme 💞 A kdo váha nad změnou, neváhejte, velice ráda Institut RM doporučím 🍀 PS: včera jsme měli s Vámi další krásný den - tentokrát společně 👨‍👩‍👦, skupinové bubnování rodiče s dětmi. Jedním slovem 🌺KRÁSA🌺 děkujeme 🙏


Sandara Černá (16.7.2022) maminka
Úžasný program od úžasných lidí. S Josefínkou moc děkujeme za krásný tábor s bohatým programem.


Zdenka Tarasová (16.7.2022) maminka
Romanko a Martínku, moc Vám děkujeme za nádherný týden pro naší Barunku, je z toho týdne nadšená a stále mi připomíná, že jí nemám zapomenout zase přihlásit. Moc děkujeme byli jste úžasní a děti si to moc užily. 


Michaela Wolfová (16.7.2022) maminka
Také za nás Velké díky , jste skvělý a všem kteří váhají tak jen doporučuji , jen si rezervuji 1 místo na příští rok aby na nás zbylo místo Děkujeme
Mia nebyla nadšená, že musí na příměstský program, ale po dvou dnech co s Vámi prožila, mi řekla, že chce jezdit každý rok, ale jen k Romance a Martinovi. Takže také prosím o rezervaci i na další rok. Jste skvělí a děti Vás milují.


Alice (16.7.2022) maminka
Děkujeme za krásný program pro děti plný zážitků a pozitivní energie. Stellinka si nejvíce užívá masáže. Příští rok se opět budeme těšit .


Štěpánka Krejzarová (15.7.2022) maminka
Krásné nevšední zážitky , úžasná péče o tělo a dušičku ,krásný přístup k dětem. Klárince se moc líbilo, proto jsme už u vás po několikáté. 
Moc děkujeme .


Evelyna (15.7.2022) maminka
Romanko a Marťo - moc děkujeme za originální, inspirativní, profesionální a přesto velmi lidsky pojatý program pro naše miláčky. Byla to trefa do černého a my bychom si rádi rezervovali termíny na příštích 10 let !!!  Děti mají na co vzpomínat, prožili spoustu nového a já se dozvěděla, že toho zvládnou mnohem víc, než jsem si myslela. Vaše "práce"má smysl. DĚKUJEME


Jiřina a Mário Liptákovi (26.6.2022)
Krásný dobrý večer manžílci. Chtěli jsme vám ještě jednou moc poděkovat za páteční bubnování a Súfijský tanec! Byl to pro nás určitě zážitek na celý život !
Nic nemělo chybu, skvělá parta, skvělé místo, skvělé občerstvení a hlavně vy ! Vy jste byli úplně úžasný! Ještě jednou  velké díky. J + M


2 Lenky (mamča s dcerou) 23.6.2022
Absolvovaly jsme dnes s maminkou Priessnitz Walking s Romčou a Martinem a byl to super zážitek. Mamča i já máme bolavé koleno, já počínající patní ostruhy, obě jsme to krásně zvládly. A ta koupel v ledové tekoucí řece to byla prostě nádhera. Poté co se tělo chůzí zahřálo, nám už voda vůbec nepřišla studená. Kamínky na dně nám krásně promasírovaly nožky. Cestou jsme si zpívali, aby se nám lehčeji šlo. Také jsme si na cestě zpět trochu zacvičili, abychom podpořili fungování těla. Bylo to moc fajn, určitě doporučujeme každému, zejména těm, kteří si myslí, že to kvůli bolesti nebo nějakému pohybovému omezení nezvládnou. Přesně pro takové to je a moc to pomůže. Jako nám. A ten dobrý pocit sama ze sebe, že člověk pro sebe něco udělal je prostě k nezaplacení. Už se moc těšíme na příště. Děkujeme za vše, za vaše laskavé vedení a spoustu cenných rad❤️ 2 Lenky (mamka a dcera)


Viktorie(13.6.2022)
S potěšením jsem si absolvovala 4.-5.6.2022 Kurz reflexni masaz plošky nohou podle pěti elementů. Krásné prostředí s odborným výkladem od manželů Fojtikovich. Moc jsem si užila a dozvěděla spoustu nových věcí.Vsem doporučuji zúčastnit jakékoliv akcii v Institutu RM, a poznáte zajímavé věci kolem sebe... Ještě jednou moc děkuji Romaně a Martinovi💖 určitě ještě uvidíme se🙋‍♀️😘


MŠ Kynšperk nad Ohří (7.6.2022) 
Dne 7.6. jsme v naší školce opět přivítali manžele Fojtíkovi, připravili si pro nás INDIÁNSKÉ BUBNOVÁNÍ.
Bubnování si všechny děti moc užily a měly obrovskou radost. Program byl přizpůsoben pro 3 leté děti až po předškoláky. Vyhovoval dětem jak po stránce náročnosti, tak i časově.
Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.
Mateřská škola Kynšperk nad Ohří.


D. Kreutzerová MŠ Bečov nad Teplou (26.4.2022)
S návštěvou na Statku Bernard jsme byli velmi spokojeni. Od začátku vašeho programu až do konce, to bylo vše úžasné. Dostali jsme od vás, kromě krásného zážitku z bubnování, také obrovský přísun energie, radosti a pozitivity. To vše diky vám a vaší kouzelné atmosféře Vřele doporučujeme všem ostatním. Za mateřskou školu Bečov nad Teplou D. Kreutzerová.


Jarka Richterová (11.4.2022)
Jsem moc ráda, že jsem se rozhodla navštívit tento kurz a mohla jsem prožít nevšední a originální víkend. Nejen že jsem poznala úžasný kolektiv lidí,ale především skvělou Romanu, která má dar, který předává s láskou ostatním, a originálního Martina, který nezkazí žádnou legraci  a úžasně se stará o váš pitný režim .Je to úžasný manželský pár, který vás naučí mít se rád a povzbudit Vás na to,co chcete v životě dokázat.Moc si vážím toho,co jste pro mě udělali a těším se na další kurz, který bude v září a já tam s radostí přijedu.Moc se těším co mě čeká, protože vy dva jste samé překvapení,ale hlavně pohoda,na kterou se těším...


Tomáš Richter (11.4.2022)
Znovu Romana a Martin dokázali jedinečný přístup.. při svém jedinečném vyučování této úžasné masáži bylinnými měšci. Asi se budu opakovat, ale - kdo chce zažít nádherný přístup jedinečnosti a zároveň obrovské pokory - měl by zvolit, jejich výuku.. Romana je precizní učitelka, která svým krásným a zklidňujícím hlasem dokáže navodit naprostou pohodu i mé "konferenční velikosti"  a Martin je dokonalý hostitel.., který umí jedinečnost okamžiku povznést do naprosté jiné dimenze  Tito dva lidé jsou skutečně přesným příkladem 

Moc se těším na další kurz pod jejich vedením Možná se vám zdá a je tomu tak - že zde neustále opakuji slovo (jedinečnost) zde se však nedá použít slovo originální či originalita... Když je poznáte tak jako JÁ... zjistíte, že jsou skutečně jedineční a to je v tomto "hektickém světě" ohrožený druh 


Eva Bečvářová (11.4.2022)
Včera jsem se vrátila z víkendového kurzu ajurvédské masáže bylinnými měšci.

Zažila jsem už různé semináře v ČR i v zahraničí. Kurz tak jak ho vedou Romana a Martin 

byl velmi krásný a současně velmi efektivní a můj pocit je nádherný. Pochopila jsem princip masáže

a současně se naučila všechny jemné detaily a drobnosti které nakonec složí celou terapii v jeden dokonalý celek.

Celá terapie je předávána jako radostné, jemné a láskyplné umění v souznění s klientem, olejem a bylinkami.

Výsledkem je láskyplný radostný a jedinečný zážitek, který ocení každý klient a masér.

Dnes jsem se přihlásila na další dva víkendové kurzy a už dnes se těším na nové zkušenosti a dovednosti 

které budu jako proud lásky a péče předkládat svým klientům.

Romano a Martine děkuji 


Ilona Volfová (15.3.2022)

Chodím do Institutu RM již několik let a musím říct, že za celý život se ke mně ještě tak laskavě a starostlivě nikdo nechoval. Mám za sebou v Institutu RM jak podzimní ajurvédský program, japonské masáže Shiatsu a do třetice teď nově na Statku Bernard mám neuvěřitelné zkušenosti s tzv. Suchými uhličitými obálkami. V současnosti si konečně užívám zprovoznění lymfatického systému, ale to jen proto, že už nemám žádné bolesti zad. Podotýkám, že mám invalidní důchod na bolesti hlavně krční páteře. Vyzkoušela jsem snad všechno, ale obrovské bolesti, únava a nevyspání mě donutili nejdříve k pěti Suchým uhličitým obálkám - to mi vydrželo sedm měsíců a tak když mi bylo řečeno, že pět obálek vydrží cca na 6 měsíců, hned sem se objednala raději na dalších deset obálek. A světe div se - jsem naprosto bez bolestí. A právě proto si nyní užívám velice příjemné manuální lymfatické masáže. Dřív bych nevydržela ani ležet 50 min ve dvou polohách. A nyní ? Těším se každý týden na skvělou lymfatickou masáž. Romanka i Martin jsou oba profesionálové. Děkuji jim za jejich veškeré služby, které dělají.


Šárka(10.3.2022)
Dnes jsem byla u Romanky na aroma masáží. Bylo to něco naprosto skvělého a úžasného. Všem vřele doporučuji a moc se těším na příště.


Petra(24.2.2022)
Chtěla bych poděkovat za krásnou a příjemnou ajurvédskou masáž. U paní Romany jsem se cítila moc příjemně, bezpečně a masáž jsem si moc užila. Děkuji za její přístup a krásnou energii, kterou při své práci lidem předává :) Mohu jedině doporučit!


Jakub Šuhajda (14.2.2022)
Ještě jednou chci poděkovat za krásný kurz a za to jak pozitivní energií jste mě za tak krátkou dobu dovedli naplnit, a kolik nového jste mě dokázali naučit.


Tomáš(13.2.2022)
A je to doma, celý víkend byl velice intenzivní. Poznal jsem úžasné lidi, skvělé vyučující (Romana & Martin) a smyslnou Thajskou olejovou masáž. Prostě víkend jak má být, už se těším na březen a další kurz Ajurvédské masáže. Můžu jen doporučit... Romana s Martinem - jsou úžasní instruktoři, kteří vám vysvětlí a zároveň pomůžou najít alternativu - Jak zvládnout techniku i když vyčníváte..(mám 210 cm/135 kg) = nemám zrovna "konfekční velikost" přesto mi dokázali najít alternativu plnohodnotné masáže...
Lepší instruktory jsem zatím nepoznal..
Děkuji 

 


Iv (10.2.2022)
Včerejší malování mandal u Romči a Martina Fojtíkových mě nadchlo, a to jak atmosférou jejich nového studia na Statku Bernard, tak i skvělou skupinou, která se včera sešla. Romča nás malováním mandaly vedla a nakonec pro nás udělala výklad, nicméně dala volný průchod našim náladám a emocím a výsledek byl úžasný. Moc jim oběma děkuji za milý podvečer plný úsměvů a dobré nálady. 
 


Hana (31.1.2022)
Absolvovala jsem Shiatsu masáž 3x a Romanka má zázračné ruce. Přestaly mě bolet záda, žaludek a byla jsem nabitá energií, kterou jsem už dlouho neměla. Doporučuji všem


Iva (31.1.2022)
V RM institutu jsem absolvovala kurz masáže lávovými kameny. Chci moc poděkovat za vysoce profesionální a zároveň velmi milý a vřelý přístup, ostatně jako obvykle. Kurz probíhá v malém počtu studentů, takže je velký prostor pro otázky, diskuzi a dostatek času na praktikování. Přidanou hodnotou je přesah do duchovní oblasti a přírodního léčitelství a určitě i rodinná atmosféra díky Romance a Martinovi jako manželům. Děkuji Vám za příjemný a přínosný víkend. 


MŠ Vintířov Marcela Kotová  (11.1.2022)
Pokud jste z Karlovarského kraje, doporučuji nádhernou akci pro děti "Bubínková terapie"
Manželé Fojtíkovi ze Statku Bernárd mají lekci krásně zpracovanou.
Moc jsme si to s dětmi užili.


Učitelka MŠ Michaela (4.11.2021) 
Slzy v očích a bubny? Ano, jde to dohromady a Vám se to Romanko a Martine povedlo tou nejkrásnější formou. Vaše návštěva v naší MŠ byla přesně taková. Ač jsem byla schována za fotoaparátem atmosféra, kterou jste v té místnosti vytvořili se dotkla i mě, nejen mých uší, ale celého těla, duše i srdce. Nádhera! Nevím, jak to děláte, ale dělejte to dál, jste skvělí. Kdo bubnování nezažil a přemýšlí o něm, vřele doporučuji, polapí Vás bezvýhradně. Ten správný rytmus, který je v každém z nás umíte probudit dokonale!!! Smekám a děkuji, vřele doporučuji a těším se na další setkání.


Andrea  (20.7.2021)
Bubnování na Bernardu 18.7. Byl to nezapomenutelný zážitek, děkuji za něj a děkuji, že už malinko vím, jak na to😉🙏


Lucie (17.7.2021)
Děkujeme za krásný, rozmanitý a opravdu luxusní letní regenerační program. Dcera byla první rok a určitě ne naposledy. Bylo to krásné, pro děti regenerační, zábavné a plné zážitků. Martinek a Romanka super, to co dělají je úžasné ❤️. Dekujeme


Lenka Steidlová (17.7.2021)
Hodnocení Dětského regeneračního programu s Institutem RM. 
Chci všem poděkovat za jejich profesionální a kamarádský přístup.Pro mého syna ten to týden byl nezapomenutelný a měl spoustu skvělých zážitků.Všem rodičům doporučuji.Jsou zde báječní lidé,kteří se dětem věnují na sto procent.Masáže,vyrábění a spoustu dalšího co jinde děti neuvidí a ne zažijí.


Jana (27.5.2021) MŠ Královské Poříčí
Děkujeme za krásné chvíle plné rytmů bubnů, kterými jste spestřili dopoledne v naší mateřské školce Královské Poříčí. Děti byly jako vždy nadšené a už se těší na příští setkání. Moc děkujeme


Martina Tesková (10.5.2021)
Navštěvuji institut již od jeho vzniku....Všem vřele doporučuji, neboť s takovým přístupem a hlavně rychlou pomocí při mém problému (bederní páteř) se nesetkáte nikde....Děkuji dvoum úžasným človíčkům, Romče a Martinovi, díky kterým je mi vždy líp, vždy pomohou a s láskou.....


Dáša Pospíšilová (27.1.2021)
Absolvovala jsem víkendový kurz reflexní masáže plosek nohou podle pěti elementů pod vedením Romany a Martina Fojtíkových. Neodradila mě vzdálenost 300 kilometrů. Při vstupu do RM Institutu je cítit jedinečná atmosféra studia. Oceňuji profesionální přístup obou manželů, kterým se daří propojit teoretické a praktické dovednosti s duchovním vedením Romanky. Porozuměla jsem principům čínského pentagramu spojeného se cvičením Čchi Kung a praktickému nácviku reflexní masáže. Tyto vědomosti budu ve své praxi nadále rozvíjet. a těším se na další kurzy pořádané RM Institutem. Touto cestou děkuji manželům Fojtíkovým, protože každý kdo se zúčastní kurzu bude obdarován a to myslím doslovně. Odvážíte si nově nabyté vědomosti, vaše tělo i mysl jsou v harmonické jednotě, máte pocit soudržnosti s ostatními bytostmi a trvalé vědomí, že na všechny problémy v životě existuje řešení. Děkuji. Dáša


Karolína (24.1.2021)
Před časem jsem si u manželů Fotjíkových v InstitutRM udělala kurz reflexní masáže plosky nohou podle pěti elementů a nejenže chválím vysokou profesionalitu a příjemně strávené chvíle v jejich milé společnosti, ale také oceňuji názorné, nápadité pomůcky, ukázky cvičení a hlavně hodně času u praktických provádění samotných masáží. Všechny tyto znalosti a dovednosti mi byly zároveň velkými pomocníky v této nelehké a izolované době, kdy jsem mohla sama sobě být pomocníkem a stres a jiné neduhy spojené s tíživým okamžikem víceméně eliminovat. Moc se těším na nové kurzy a další společná setkání.


Zuzana (13.1.2021)
Ráda bych poděkovala manželům Romance a Martínkovi Fojtíkovým za jejich velice vřelý přístup. Velmi ráda se k ním vracím. Člověk má v jejich Institutu RM pocit, že se ocitl v jiném světě. Vždycky vyslechnou všechny moje strachy a bolístky a napraví mě jak psychicky, tak fyzicky. U nich má člověk pocit, že v tu chvíli neexistuje nikdo jiný, než já. Proto ještě jednou veliké díky. Mám Vás ráda❣️


Daniela (19.11.2020) MŠ a ZŠ Jindřichovice

Víte, co je muzikoterapie? Určitě ano. Víte, kdo jí umí skvěle podat školkovým a školním dětem? Určitě ano. Jsou to Romanka a Martin. Děti je "žerou". Dokáží je vtáhnout do rytmu a melodie. Zároveň se protáhnout a narovnat. A děti se strašně těší na pokračování... A my dospělí taky. Vyzkoušejte to, kdo jste to ještě neudělal... Nebudete litovat.


Martina (29.9.2020)
Děkuji za kreativní, inspirativní a milý a poučný večer s malováním mandal.
Martina


Daniela (28.9.2020)
Navštěvuji institut už třetím rokem. Na začátku jsem byla bolavá - fyzicky i psychicky. Díky Romance a Martinovi se teď cítím dobře a za tu dobu jsou součástí mé rodiny. Vidíme se pravidelně každý měsíc. To už jsou opravdu návštěvy u svých blízkých. Mám pocit, že jsem se stala na nich závislou. I když bych mohla jezdit méně často, je to pro mě nepředstavitelná myšlenka. Potřebuji je k životu! O kom tohle můžete říct... Jejich práce je velice profesionální a jejich vřelost je neskutečná. Jsem šťastná, že jsem je v životě mohla potkat a že s nimi můžu trávit příjemné chvíle. Děkuji, Romanko a Martine. Daniela


Ája (21.9.2020)
Milá Romanko a Martínku, bylo mi potěšením zúčastnit se "Malování mandalek" dne 16. 9. 2020. Čas s vámi utíká neuvěřitelně rychle. Nejen že návštěva u vás splní mé očekávání, ale vždy má pro mě další přidanou hodnotu a za to vám moc děkuji. Malování mandalek bylo velmi příjemné, osvobozující, ale také inspirující. Malování doporučuji opravdu každému. Děkuji vám za vše, co děláte.


Helena Holubová (21.9.2020)
Chtěla bych Romance a Martinovi poděkovat za krásný kurz thajské olejové masáže, který byl veden opravdu s láskou. A pro ty co by se rádi naučili tuto krásnou masáž mohu jen doporučit. Čeká vás krásné prostředí, přátelská atmosféra a hlavně kurz probíhá v malém počtu uchazeč, což je obrovská výhoda.


Eva Bečvářová (27.8.2020)
Milá Romanko a Martine. Děkuji vám za nádherný kurz thajské olejové masáže. Jste skvělí učitelé. V tak příjemné atmosféře, v prima kolektivu "studentů" to jde samo. Kurz předčil má očekávání a ikdyž nejsou masáže mým zaměstnáním, využiji je v rámci své rodiny a nejbližších. Velice si vážím vaší práce, do které dáváte celé své srdce. Díky moc. Eva


Soňa Špilarová (2.4.2019)
Jedinečné prostředí, jedinečná a krásná atmosféra, jedinečná žena, klid a všude čisto. Neznám lepší místo na relaxaci a léčení neduhů.
 


Lucie Formánková (21.12.2018)
U paní Romany jsem byla již po čtvrté na masáži zad a jejich bolest úplně odezněla. Moc jí za to děkuji a vřele ji doporučuji lidem, kteří mají problémy se zády jako já. Zkusila jsem toho již spoustu: masti, náplasti, dokonce injekce, ale nic mi nepomáhalo. Paní Romana je moc milý člověk, který se vám naplno a s láskou věnuje. Všem vřele doporučuji navštívit Institut RM.
 


Denisa Altmanová (10.08.2018)
Letošní letní pohybový víkend s meditací mě vnitřně naplnil. Přijela jsem bez očekávání a odjela s novým poznáním. Program byl velice propracovaný a dobře zorganizovaný. Odvezla jsem si zážitky ze cvičení, z léčivé pyramidy, z bubnování a z malování mandalek. Nadchla mne i tibetská mísa a rituály. Pochopila jsem bytí v přítomnosti i to, jak je důležité zbavit se strachu. Vše probíhalo v radostné atmosféře a ještě jsem poznala nové lidičky. A za to posílám velké díky. S láskou Dendula
 


Marta (17.07.2018)
Doufám, že čchi-kung bude pokračovat, moc se na toto cvičení těším, protože mi moc pomohlo při bolesti zad i ruky. Doporučuji všem, kdo se chce zbavit bolesti


Marta (17.7.2018)
V roce 2015 jsem prodělala operaci prsu, při které mi byly odebrány uzliny. Od té doby jsem dva roky chodila od lékaře k lékaři, protože mi otékala ruka a moc bolela. Jediné, co mi bylo sděleno, že se to po těchto operacích stává a že mi nemohou pomoci. K těmto problémům mi byla diagnostikována těžká osteoporóza. Hledala jsem někoho, kdo by mi pomohl a našla jsem Institut RM. Začala jsem navštěvovat čchi-kung u cvičitelky Romanky. Toto cvičení mi posléze schválila i revmatoložka. Za deset měsíců se mi zlepšila záda i pohyblivost ruky. Zkusila jsem lymfatické masáže, i ty mi moc pomohly. Velmi děkuji Romance a Leničce za jejich pomoc a lidský přístup.
 


Denisa (4.7.2018)
Zhruba od 18 let jsem začala mít problémy s otoky nohou. Při počasí s vysokými teplotami mi otékaly nárty a kotníky. Vždy jsem se děsila horkých letních dnů, ve kterých si nebudu moci vzít páskové boty, aby nebyly vidět oteklé nohy. Pro mne jako pro ženu, a ještě k tomu mladou, to nebylo vůbec lehké. Každý se chce cítit dobře a líbit se. Navštívila jsem různé odborníky. Lékaři mi dělali testy krve, moči a ledvin. Prý jsem naprosto zdravá. Nasadili mi léky na žilní stěnu (prý by to mohlo být tím&hellip ​. Bez výsledku. Prášky jsem proto vynechala a začala hodně pít a nesolit. Bez výsledku. Začala jsem docházet do jednoho studia v Sokolově na lymfo kalhoty, kde mne do kalhot usadili na půl hodiny a tím to končilo. Opět bez výsledku. Na doporučení mé maminky jsem začala chodit do Institutu RM a objednala jsem se na deset lymfatických masáží. Už po druhé masáži jsem viděla výsledky. Po sedmi letech jsem našla skutečné odborníky, kteří mi pomohli. Romanka s Lenička mi aktivovaly ručními masážemi lymfu, a tak jsou mé nohy i v horkých letních dnech bez otoků. Jsem vděčná, že mi děvčata pomohla. Moc děkuji.
 


Dana J. (10.6.2018)
2. 6. 2018 jsem se zúčastnila sportovní soboty. Romana se svým přítelem Martinem, kteří ji organizovali, jsou moc příjemný pár a bylo pro mne velmi inspirativní se s nimi setkat. V prostorách studia v Sokolově i venku na Jesenici, kam jsme se později přesunuli, jsem se cítila moc dobře a všechno na mne působilo příjemně a rodinně. Celý den jsem si opravdu užila. Doporučuji velmi. Dana J.
 


Michala Durmuthová (8.3.2018)
Oáza klidu, harmonie, pohody. To je Institut RM. Hned, jak projdete dveřmi, tak se ocitnete v jiném světě. Doporučuji všem J. Chodím pravidelně na lymfatickou masáž a moje lymfa po dlouhé době pracuje tak, jak má. A já se cítím o hodně lépe. Měla jsem špatné zkušenosti z jiného studia a byla jsem zoufalá. Nebyla jsem na tom ani dobře zdravotně, trpěla jsem zavodněním a měla jsem ucpanou lymfu. Paní Romanka vše hned poznala, jen co jsem si lehla a sáhla na mne. Postupně se na lymfě pracovalo a výsledek se dostavil. Proto vím, že najít odborníka je dar z nebes a jinam bych nešla. Jak Romanka, tak i Lenička jsou příjemné, šikovné a pozitivně naladěné. Děkuji Vám J.
 


Veronika (24.2.2018)
Dnes jsme byli na párové masáži a bylo to super. Skvělá masáž i atmosféra. Rozhodně můžeme doporučit každému páru. Byli jsme poprvé, ale určitě ne naposledy. Petr a Verča Bartošovi
 


Hanka (1.11.2017)
Děkuji Romance za zajímavé a poutavé vyprávění životního příběhu, který prožila na Bali. Každý z posluchačů si určitě z této přednášky odnesl něco pro sebe. Romanko, díky za krásné dvě hodiny!
 


Gabriela (26.10.2017)
Dne 25. 10. 2017 jsem se v Institutu RM zúčastnila vyprávění o životní cestě Romanky na Bali. Děkuji za poutavý, nádherný, a přitom neuvěřitelně báječně podaný osudový příběh, Romanko. Buď krásná, zdravá a šťastná v novém životě. Gábina